Elk jaar denkt u waarschijnlijk wel als u de energierekening ziet, dat kan lager! En dat kan zeker!

Er zijn verschillende manieren om dat te doen. Zo kunt u uw huis isoleren, energiezuinige apparaten aanschaffen, dubbelglas laten zetten etc. Dit zijn echter vaak ingrijpende aanpassingen en wellicht heeft u een deel van deze aanpassing al gedaan.

Maar er is nog een manier om uw energierekening te verlagen. Veel apparaten staan namelijk langer aan dan nodig is en dat is vaak vanwege gemak. U moet bijvoorbeeld de stekker telkens uit het stopcontact halen om het apparaat echt uit te zetten. Immers, ook stand-by verbruikt een apparaat nog stroom. Met de slimme stekker wordt het een stuk eenvoudiger om hier rekening mee te houden.

Hoe kunt U een lagere stroomrekening krijgen met Slimme Stekkers

Om een beter beeld te krijgen van wat een slimme stekker kan doen voor uw energierekening, zullen we een korte uitleg geven over de werking van de stekkers. Vervolgens zullen we u laten zien hoe u de slimme stekker kunt toepassen bij het terugdringen van uw energieverbruik.

De werking van de Slimme Stekker

Een slimme stekker plaatst u tussen het stopcontact en het apparaat dat stroom nodig heeft. Dit klinkt een beetje dubbel, maar we zullen uitleggen waarom. Met een slimme stekker hoeft u namelijk niet meer de stekker uit het stopcontact te halen om het apparaat uit te zetten.

U kunt de slimme stekker namelijk van afstand bedienen. U gebruikt de afstandsbediening om de stekker en dus ook het apparaat aan en uit te zetten. Naast het makkelijker aan en uit zetten van uw apparaten, kunt u de slimme stekker ook gebruiken om de apparaten op een bepaald tijdstip aan of uit te laten gaan door een timer in te schakelen.

Tevens kunt u aangeven dat een apparaten niet langer dan een bepaalde tijd per dag aan mag staan.

Hoe kunt U deze toepassingen in uw voordeel gebruiken

Zoals eerder al aangegeven, wordt het makkelijker om apparaten aan en uit te zetten. Als u bijvoorbeeld al uw verlichting heeft aangesloten op slimme stekkers, dan kunt u deze met één druk op de knop allemaal aanzetten. Zo hoeft u niet meer elke lamp apart te bedienen.

Heeft u bijvoorbeeld kinderen die vaak te lang tv kijken? Dan kunt u een timer inschakelen om ervoor te zorgen dat de tv na een bepaalde tijd uit gaat. Zo heeft u meer controle over het energie verbruik in uw huishouden.

Naast een lagere energierekening, zorgt de slimme stekker dus ook voor comfort. U kunt de stekker bijvoorbeeld ook zo instellen dat u met warme dagen de airco alvast aan gaat nog voor u thuis bent. U komt dan in een lekker koel huis aan!

Naast comfort kan de slimme stekker ook voor veiligheid zorgen. Bent u bijvoorbeeld een avond niet thuis? Dan kunt u de lampen aan laten gaan ook al bent u voor langere tijd weg. Dus ook als u op vakantie bent, kunt u het doen voorkomen dat er iemand thuis is door de verlichting ’s avonds aan te laten gaan en op een door u bepaald tijdstip weer uitgaan.

Let op: uw apparaten moet u wel nog steeds zelf aan en uit doen. Maar dat kan dus vanaf afstand als u gebruik maakt van de slimme stekker.

Bron: smarthomebeveiliging.nl